Finans

Alışveriş Sitesi Kurma Maliyeti

Gelişen teknolojik dünya düzeninde yer almak için tercih edilen yollardan biri de e-ticarettir. E-ticaret sitesi kurma yolundan ilerleyerek ürün ve hizmet sunabilirsiniz. Böylece kendinize bir iş sahası oluşturacak ve kazanç elde edeceksiniz. E-ticaret sitenizin kurulum ve yönetim aşamaları hakkında bilgi edinerek sektörün ileri gelen isimlerinden biri olabilirsiniz. Öncelikli hesaplamanız gereken başlardan biri e-ticaret sitesi kurma maliyeti ne kadar sorusunun yanıtıdır.

Başarılı bir web sitesi kurmak için Platin Market’in gelişmiş ve teknolojinin öncü araçlarından faydalanabilirsiniz. Her zaman hayalini kurduğunuz markanızı yaratarak, sektörün ileri gelen isimlerinden biri olmak için her aşamanın profesyonel bir şekilde yönetilmesi önemlidir. PlatinMarket ile rakiplerinizi geride bırakacak adımlar atabilirsiniz.

PlatinMarket Paketleri Nelerdir? Site Kurmak için Kaç Paraya İhtiyacım Var?

PlatinMarket e-ticaret paketleri her ihtiyaca ve her bütçeye uygun şekilde hazırlanmıştır. Yıllık olarak lisanslanan bu paketlerden ihtiyacınıza uygun olanı tercih ederek sitenizin hızla büyümesini sağlayabilirsiniz. Günümüzün en önemli girişim çalışmaları arasında yer alan e-ticaret sitesi kurmak, e-ticaret site yönetimi, satış yapmak gibi konular hakkında geniş bilgi sahibi olmak önemlidir. Bunun yanı sıra dijital pazarlama da olmazsa olmaz konu başlıkları arasındadır.

Yeni bir e-ticaret sitesi kurmak için öncelikle şirket kurma, muhasebe, vergi levhası ve yasal işlemlerin halledilmiş olması gerekir. Bu işlemlerin halledilmesine bağlı olarak site kurma ve işletme sürecine geçilebilir. E-ticaret sitesi kurmak ve ek olarak yönetimi konusunda en iyi çözümleri bir arada sunan PlatinMarket Paketleri şu şekildedir;

  • Bronz Paket: 12.500 TL
  • Silver Paket: 18.000 TL
  • Gold Paket: 28.000 TL
  • Platin Paket: 38.000 TL
  • Platin Plus Paket: 48.000 TL

www.platinmarket.com Paketlerini detaylarıyla inceleyerek daha geniş bilgiler edinebilirsiniz. İster yeni bir e-ticaret sitesi açmayı isterseniz de mevcut sitenizin altyapısını değiştirmeyi düşünüyor olun, sorunsuz kurulum süreci ile sitenizi Google aramalarında ilk sıralara getirebilirsiniz. Google arama motoru optimizasyonu takibiniz her daim yapılmakta ve elde edilen verilere göre yeni stratejiler belirlenmektedir. Böylece Google’ın ilk sıralarında yer alacak ve satışlarınızı zirveye çıkarabileceksiniz.

E-ticaret Sitesinin Maliyetleri Nelere Göre Belirlenir?

Web sitelerinin kurulumu için öncelikle alan adına sahip olmak gerekir. Alan adı web sitelerinin adresini temsil etmektedir. Aynı zamanda domain satın alma işlemlerinin de tamamlanması gerekir. Bunun yanı sıra maliyet hesaplaması ve maliyeti belirleyen temel özellikleri de bilmekte fayda vardır. Bunlar; tasarım, işlevsellik, veri ithalatı, pazarlama ve SEO, entegrasyon, şirket seçimi. Bu ara başlıkları detaylı incelemek gerekirse,

Tasarım: Sitenin arayüzünü oluşturan detaylara denir. Tasarım için hazır şablonlardan faydalanılacağı gibi özel tasarımda tercih edebilirsiniz. Yeni site kuracaklar için özel bir tasarım hazırlatmakta fayda vardır. Böylece yaratıcı fikirlerinizi değerlendirebileceğiniz bir tasarıma sahip olabilirsiniz.

İşlevsellik: Fiyatlandırma etkili öğelerden biri de işlevselliktir. Site içerisinde özel işlevler sunan bu özellikler, benzersiz detaylardır. Sitenizi özel ve alışılmışın dışında yapacak olan bu detaylar ile zengin bir kullanım elde edebilirsiniz.

Veri İthalatı: Veri tabanının geliştirilmesi maliyeti etkileyen bir detaydır. Yüzbinlerce tıklanma görmüş e-ticaret sitesini takip etmek, ürün verilerini incelemek, geçmiş siparişleri kontrol etmek için güçlü bir altyapıya ihtiyacınız olacaktır.

Pazarlama ve SEO: Tamamen siteye özel hazırlanmış bir pazarlama stratejisi, sitenizin daha fazla trafik almasını sağlar. Müşterilerin, siteye sadık kalması için pazarlama ve SEO çalışmaları öncelikli süreçlerdir.

Entegrasyon: E-ticaret sitesinin diğer üçüncü parti sistemler ile entegre bir şekilde çalışması için entegrasyon çalışmaları yapılması gerekir.

Şirket Seçimi: O kadar çalışmanın yanı sıra şirket seçimi noktası, sürecin kusursuz ilerlemesi için en önemli detaylardandır. Proaktif, deneyimli, çözümcül yaklaşımlar üreten, profesyonel kadrosuyla ön plana çıkan bir şirket ile çalışmak e-ticaret siteniz için çok daha faydalı olacaktır.

E-ticaret sitelerinin hangi temeller üzerine kurulduğu herkes tarafından bilinen bir gerçektir. Kategoriler, özellikler, önce çıkanlar, ürün sayfaları, ilgili ürünler ve daha pek çok detay sitenin temelini oluşturur. Bu detayların yanı sıra işlevsel özelliklerin eklenmesi maliyeti etkiler. Ancak müşteri portföyünü genişletmek için özel detayların önemi büyüktür. Sektörde yer alan rakiplerinizden bir adım önce olmak için yaratıcı detaylara yer vermek önemlidir. Örnek vermek gerekirse, özelleştirilmiş filtreler özelliği halihazırda yaygın bir özellik olsa da eksik olması dezavantaj oluşturacak bir durumdur. Varlığı ise müşterilere kolaylık sağlayacaktır.

Sitenin kurulum maliyetini artıran daha pek çok detay olacağı gibi standart paketler ile de çalışmalara başlayabilirsiniz. Online satış sitesi kurmak, uzun vadeli takip ve çalışma gerektiren bir süreçtir. Bu süreci ne kadar iyi yönetirseniz sonucunda elde edeceğiniz başarı da bir o kadar büyük olacaktır. E-ticaret sitenizin kurulumunu tamamlayıp satışa başladığınız anda, stok takibi, sipariş takibi, müşteri portföyü, reklam, pazarlama ve daha pek çok konu başlığını takip etmek gelirinizi doğru orantılı olarak etkiler. Bu nedenle sitenizin altyapısı ne kadar güçlü olursa, kazancınız ve başarınız da o kadar büyük olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir