SektörelYaşam

Maydanoz Gübreleme 

Yeşil renkte yaprakları ile bulunan maydanoz, pek çok yemeğin içerisinde kullanılır ve farklı bir aroması vardır. Bunun yanında antioksidan bir özelliğe sahiptir ve kalp sağlığını korur. Bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlayarak vücutta hastalık oluşumunu engellemeye yardımcı olur. Ödem Vücuttan ödemin atılması için en sık tercih edilen bitkilerden biri olarak kullanılır.

Maydanoz hızlı bir biçimde büyüyen ve gerekli büyüklüğe ulaştığı zaman biçilmesi gerekilen bir bitkidir. Bu nedenle her biçim işleminden sonra maydanoz gübreleme yapılmalıdır. Gübre olarak ise genellikle azotlu gübreler tercih edilir. Maydanoz gübreleme sürecine olumlu etki gösteren bir bitkidir. Maydanoz her alanda herhangi bir sorun yaratmadan büyüyebilme niteliğine sahiptir.

Maydanoz Ekimi Nasıl Yapılır?

Maydanoz dikiminde önem verilmesi gereken nokta ise, farklı aromatik bitkilerin uygulama alanını kaplamamasıdır. Maydanozlardan en fazla verim almak için ilkbaharın ortasında kalan bir zaman dilimi içerisinde, besin açısından zengin olan bir gübre ile hafif yapıda ve kumlu bir dokuya sahip olan bir toprak içerisine ekilmesi daha iyi sonuç almayı sağlar.

Maydanoz Gübreleme 

Maydanoz gübreleme sırasında gübre tercihinde bulunurken fosfor ve potasyum bakımından zengin olan gübreler kullanılmalıdır. Toprağı, sürme işlemi yapmadan önce gübrelemek elde edilen sonucun daha başarılı olmasını sağlar. Maydanoz tohumlarını birbirinden bir miktar uzakta kalacak şekilde ekilmesi gerekir. Maydanoz tohumları ekildikten sonra toprağın üzeri kapatılır.

Maydanoz Ekerken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Maydanoz bitkisi, dikim işlemi sırasında toprak bakımından seçici bir özelliğe sahip değildir. Maydanozlar organik madde açısından zengin olan verimli topraklarda yetiştirilmesi daha kaliteli sonuçların elde edilmesini sağlar. Maydanoz tohumunun ekilmiş olduğu toprak daima nemli kalmalıdır. Ancak herhangi bir sorun yaşanmaması için aşırı miktarlarda su ile beslenmesinden kaçınılmalıdır. Doğru bir maydanoz gübreleme işlemi de çok önemlidir.

Maydanozun etrafında oluşabilecek yabancı otların kontrol edilip el yardımı ile temizlenmesi, maydanozun olumsuz etkilenmesini önler. Maydanoz, iklim olarak yüksek rutubet oranına sahip olan ve ılıman iklimin görüldüğü yerlerde daha rahat yetiştirilir. Akdeniz, Marmara ve Ege bölgesinde tüm yıl süresince maydanoz yetiştiriciliğinin yapılma imkânı vardır. Detaylı bilgi ve hizmet almak için https://www.ufuktarim.com/besleme-programlari/maydanoz   adresini ziyaret edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir